Härkäpavun ja herneen jalostus

Palkokasvien jalostuksella kohti parempaa valkuaisomavaraisuutta

Uusia härkäpapulajikkeita kasvavaan kysyntään

Härkäpavun viljely on lisääntynyt Suomessa viime vuosina todella nopeaan tahtiin, sillä sekä rehu- että elintarviketeollisuudessa on riittänyt kysyntää kotimaiselle raaka-aineelle. Borealin härkäpapujen jalostusohjelmat tuottavat kasvavaan tarpeeseen oloihimme sopivia lajikkeita, joissa yhdistyvät aikaisuus ja satoisuus, ja joilla on lisäksi hyvä valkuaispitoisuus. Jalostuksella olemme onnistuneet myös vähentämään rehukäyttöä rajoittavien yhdisteiden määrää härkäpavuissa. Ensimmäinen alhaisen visiini- ja konvisiinipitoisuuden lajike Vire hyväksyttiin kasvilajikeluetteloon vuonna 2018.

Tutustu härkäpapulajikkeisiimme

 

Lujavartisia hernelajikkeita elintarvikkeeksi ja rehuksi

Herneestä jalostamme lajikkeita sekä ruoka- että rehukäyttöön. Ruokaherneiksi kotimaahan valitsemme vihreäsiemenisiä ja hyvät keitto-ominaisuudet omaavia lajikkeita. Keltasiemenisten rehuherneiden laadussa panostamme korkeaan valkuaispitoisuuteen. Näiden ominaisuuksien lisäksi vaadimme kaikilta hernelajikkeiltamme käyttötarkoituksesta riippumatta satoisuutta ja hyvää laonkestävyyttä.

Tutustu hernelajikkeisiimme