Boreal mukana järjestämässä uutta Pohjanmaan Peltopäivää

3.2.2014

Berner Oy, Boreal Kasvinjalostus Oy ja ProAgria Etelä-Pohjanmaa järjestävät 29.7.2014 ensimmäistä kertaa kasvintuotantoon keskittyvän peltopäivän Etelä-Pohjanmaalla. Pohjanmaan Peltopäiväksi nimetyn tapahtuman paikkana on MTT Ylistaron tutkimusasema ja Perunantutkimuslaitos ympäristöineen.

Laaja ammattitapahtuma

PohjanmaanPeltopaiva_2014_pystyErityisesti ammattiviljelijöille suunnatun Peltopäivän teemana on tuottava kasvinviljely. Tapahtumassa ovat kattavasti esillä mm. viljojen, öljykasvien ja perunan lajikkeet, kasvinsuojelu sekä kasvintuotannon tutkimus.
Kysyntää alueellisen Peltopäivään on järjestäjien mukaan ollut runsaasti.

–    Vastaamme nyt toiveisiin järjestämällä Peltopäivän Etelä-Pohjanmaalla yhdessä Bernerin ja Borealin kanssa, näyttelypäällikkö Henri Honkala ProAgria Etelä-Pohjanmaasta kertoo.

Honkalan mukaan tapahtumaa markkinoidaan parhaillaan näytteilleasettajille, ja vastaanotto on ollut erittäin positiivista.

–    Etelä-Pohjanmaa on vahvaa alkutuotantoaluetta ja Peltopäivä on erinomainen tilaisuus tavoittaa tuottajia.

Järjestäjät odottavat tapahtumaan päivän aikana tuhatta kävijää.

Ruuduilla runsaasti uusia lajikkeita ja kasvinsuojeludemoja

Boreal esittelee Peltopäivässä uusia lajikkeita, lajikekehitystä sekä kasvinjalostuksen koetoimintaa.

–    Ensi syksynä markkinoille tulee runsaasti Borealin uutuuslajikkeita, kaupallinen johtaja Satu Pura Borealilta kertoo.

Viljelijät pääsevät tutustumaan niihin Peltopäivän näyteruuduilla.

Myös maamme parhaat kasvinsuojeluasiantuntijat ovat mukana tapahtumassa.

–    Bernerin kasvinsuojeluosasto toteuttaa kasvinsuojelun demoruutuja, joilla tuodaan esille eri rikkakasviaineiden ja niiden yhdistelmien tehoja. Tautikokeissa näytetään miten eri aineet ja niiden annosmäärät vaikuttavat tauteihin, markkinointipäällikkö Lasse Matikainen kertoo.

Uutuutena Berneriltä ovat nähtävillä myös syysrapsin kaksoiskylvömenetelmäkokeet, joissa ohran joukkoon kylvetään syysrapsia keväällä, kesällä ja pari viikkoa ennen ohran puintia.

ProAgria Etelä-Pohjanmaa on uudistamassa kasvintuotantopalveluitaan. Sen myötä suurille, kehittäville tiloille suunnattu tarjonta paranee.

–    Tuotannon rinnalle nostetaan vahvasti nyt myös kasvintuotannon talous. Peltopäivässä esittelemme kattavia kasvintuotannon palveluitamme, palvelupäällikkö Henri Honkala kertoo.

Pohjanmaan Peltopäivän nettisivut avautuvat kevään aikana.