Boreal tuo markkinoille uuden hybridirukiin ja syysrapseja

23.6.2015

Syysviljojen ja –öljykasvien siemenkauppaan on tarjolla mielenkiintoisia uutuuksia. Boreal on testannut ja tuo nyt markkinoille uuden hybridirukiin KWS Magnificon sekä kaksi uutta syysrapsia Armstrongin ja Thuren.

KWS Magnifico on satoisuudeltaan ruislajikkeiden kärkeä. Sen satotaso on Suomen virallisissa lajikekokeissa sekä Borealin omissa kokeissa on ollut Brasetto-rukiin tasolla. Myös talvenkestävyys KWS Magnificolla on tähän mennessä saatujen koetulosten perusteella ollut hyvä, lähes Evolon tasoa. KWS Magnificon siementä myyvät Tilasiemen, Raisioagro ja Berner.

Uudet syysrapsit satoisia ja talvenkestäviä

Syysrapsit Armstrong ja Thure tuottavat tähänastisten kokemusten perusteella suuria satoja ja ovat osoittaneet myös talvenkestävyytensä Suomen oloissa.

Armstrong on erittäin satoisa hybridilajike. Sen talvenkestävyys antaa hyvät lähtökohdat suuren sadon muodostumiselle. Armstrong on ollut Borealin kokeissa sekä muutamalla käytännön viljelyksellä ja tulokset ovat olleet lupaavia. Koe- ja viljelykokemukset ovat osoittaneet, että Armstrongin kasvuunlähtö keväällä on hyvä. Parhaillaan lajiketta testataan myös Suomen virallisissa lajikekokeissa.

Myös Thuren satopotentiaali on korkea ja se on ollut Suomen virallisissa lajikekokeissa yksi satoisimmista syysrapseista. Thure on puolikääpiöivä hybridilajike, ja sen kasvupiste pysyy syksyllä lähellä maan pintaa, mikä osaltaan varmistaa talvehtimista. Kasvuajaltaan Thure on hivenen myöhäisempi kuin esimerkiksi aiemmin markkinoilla ollut Thorin-lajike.

Armstrong on Limagrainin ja Thure NPZ Lembken jalostama lajike, ja Borealin on testannut molempia Suomen oloissa. Agrimarket ja Tilasiemen myyvät Thuren siementä ja Tilasiemen myös Armstrongin siementä tulevalle syksylle.

Tutustu ruislajikkeisiimme.

Tutustu syysrapsilajikkeisiimme.