Borealilla katsotaan luottavaisena tulevaan

8.8.2014

Borealin juhlavuoden päätapahtuma Avoimet ovet, järjestettiin torstaina 7.8. Päivän aikana Boreailn toimintaan ja uusiin lajikkeisiin tutustui noin 300 vierasta. Iltapäivällä järjestettiin myös juhlaseminaari, johon osallistui noin 160 kutsuvierasta Suomesta ja ulkomailta.

Borealin 20-vuotinen taival on ollut nousujohteinen. Yhtiö on lunastanut paikkansa ja kehittynyt koko elintarvikesektorin merkittäväksi toimijaksi Suomessa.  Borealilla on vankat näytöt osaamisesta ja työn tuloksellisuudesta.

–    Osaamistamme ja toimintaamme kehitetään jatkuvasti.  Tavoitteenamme on tuottaa parhaat lajikkeet maamme kasvinviljelyn ja elintarviketuotannon tarpeisiin nyt ja tulevaisuudessa, kertoo Borealin toimitusjohtaja Markku Äijälä.

Suomalainen kasvinjalostus katsotaan alkaneeksi, kun Suomen kylvösiemenyhdistys vuonna 1904 perustettiin. Tänä päivänä kasvinjalostuksen kehitystyötä tehdään Borealin toimesta. Vuonna 1994 perustettuun Borealiin yhdistettiin suomalaisen kasvinjalostuksen aineistot, osaaminen ja perinteet.

–    Kasvinjalostuksen kulmakivenä oleva jalostusaineisto on yli sadan vuoden työn tuloksena muovattu juuri Suomen oloihin ja tarpeisiin sopivaksi, Äijälä kertoo.

Boreal panostaa jatkuvasti kilpailukyvyn vahvistamiseen. Esimerkiksi uusia jalostusteknologioita hyödynnetään tehokkaasti.

Myös Borealin koti- ja ulkomaiset yhteistyöverkostot ovat vahvat. Asiakaskeskeisen toimintatavan johdosta markkina-asema on vahvistunut ja vakiintunut.  Lajikkeiden kehitys on ollut huikeaa.

–    Tänä päivänä 2/3 Suomen pelloista viljellään vuosittain Borealin lajikkeilla, Markku Äijälä kertoo.

Hänen mukaansa kotimaan lisäksi Borealin lajikkeiden kysyntä on viime vuosina kasvanut ilahduttavasti erityisesti lähialueilla Baltiassa ja Ruotsissa. Borealilla katsotaankin luottavaisina tulevaisuuteen.

–    Työllemme on kysyntää ja jalostustyömme fokus on kirkas: Jalostamme lajikkeita Suomeen.

Boreal kiittää kaikkia juhlapäivän tapahtumiin osallistuneita ja toivottaa hyvää syksyä ja sadonkorjuun aikaa!

Borealin avoimet ovet

Borealin avoimissa ovissa yleisö pääsi tutustumaan myös koeruutujen puintinäytökseen.