Hyvää Helmin-päivää ja onnistuneita kevätkylvöjä!

7.5.2020

Viime syksyn KoneAgria-messuilla arvoimme osastolla kävijöiden kesken säkillisen Helmi-uutuusvehnää. Voitto osui Somerolla isänsä kanssa tilaa viljelevälle Petteri Pentille. Soitimme voittajalle uudelleen Helmin nimipäivän alla.

Arvontapalkinnosta iloisesti yllättynyt nuori viljelijä suunnitteli syksyllä, että laittaa Helmiä muutaman hehtaarin kokonaisalalle. Petteri Pentti, mitä kuuluu ja miltä kylvösuunnitelmat vaikuttavat nyt Helmin-päivänä, kun kylvöt ovat käsillä?

– Kiitos kysymästä, hyvää kuuluu. Meillä on tässä vaiheessa keskitytty tilan pääkasvin eli perunan istutukseen. Viljoista kauraa on kylvetty vähän kotinurkissa oleville lohkoille, mutta kauempana olevat maat ovat vielä hiukan liian märkiä.

Petteri Pentti on päivätyössä ICT-asiantuntijana, ja kevään erityisolosuhteissa etäpalaverit ovat pitäneet hänet tiiviisti tietokoneen ääressä. Kylvöjä varten hän on kuitenkin varannut lomaa

– Helmiä on tulossa noin 5,5 hehtaarin alalle, ja näyttäisi siltä, että pääsemme kylvämään sitä ensi viikolla. Odotan kyllä mielenkiinnolla, millaista satoa Helmi tuottaa, Petteri Pentti kertoo.

Hyvää Helmin-päivää ja hyviä kevätkylvöjä kaikille!

#kylväkotimaista