Video: Uutuusmallasohra Trekker

10.11.2015

Trekker_videonkansi_640

Laadukas kotimainen mallasohrauutuus Trekker tuo todellista lisäarvoa viljelijälle etenkin satoisuutensa ja viljelyvarmuutensa vuoksi. Trekker on tällä hetkellä markkinoilla olevista mallasohralajikkeista satoisin. Se on myös muilta viljelyominaisuuksiltaan parannus vanhempiin lajikkeisiin verrattuna.

Trekker on lujakortinen ja taudinkestävä. Lajike on ollut viljelyvarma eri vuosina ja eri koepaikoilla sekä käytännön viljelyksillä. Viljelyvarmuus näkyy myös laatuvarmuutena; Trekker tuottaa laadukasta, isojyväistä ja matalan valkuaispitoisuuden omaavaa satoa erilaisissa oloissa.

Hyvien viljely- ja laatuominaisuuksiensa ansiosta Trekker on hyväksytty viralliseksi mallasohraksi Suomessa ja se on Viking Maltin tuorein sopimuslajike.

Moderneilla mallasohralajikkeilla, kuten Trekkerillä, voidaan käyttää korkeampia lannoitustasoja kuin vanhemmilla lajikkeilla. Lajikkeen valkuaispitoisuus on luontaisesti alhainen ja satotaso puolestaan korkea. Typpilannoitus kasvattaa satoa, mutta ei nosta valkuaispitoisuutta liikaa.

Trekkerin siementä myy Argimarket-ketju. Viime keväänä Trekkerin siemenmäärä oli vielä rajallinen, mutta ensi keväälle siementä on tulossa myyntiin runsaammin.

Lue lisää Trekkerin ominaisuuksista.