Kesäkiertueella oli Jyvä meininki!

20.8.2015

Boreal esitteli uutuuslajikkeitaan kesän aikana Jyvä meininki –kiertueella eri puolilla Suomea.

jyva_meininki_logo_allekirjKiertue starttasi heinäkuun alussa Orimattilan Pakaasta, missä esiteltiin uusi myllykaura Alku. Alku soveltuu hyvin myllykauran tuotantoon, sillä tärkeimmät laatuominaisuudet täyttyvät hyvin. Alku-kauran jyväkoko, lajitteluaste sekä hehtolitrapaino ovat hyvät ja kuoripitoisuus alhainen. Alku on tänä vuonna ensimmäistä vuotta laajemmassa tuotannossa ja  sitä tuotetaan Fazerin kauramyllyn tarpeisiin.

Heinäkuun lopulla kiertue suuntasi Pohjanmaalle, kun Isokyrössä esiteltiin monitahoinen huippu-uutuus Kaarle. Komea kasvusto säväytti paikalla ollutta runsasta viljelijäjoukkoa. Kaarle on markkinoilla olevista ohrista satoisin. Lisäksi sen valtteja ovat luja korsi ja suuri jyväkoko.

Nuutti-timotei ja Severi-ohra olivat esillä Kiuruveden tilaisuudessa elokuun alussa. Nuutti on lunastanut paikkansa karjatiloilla satoisuutensa ja sulavuutensa ansiosta. Severi-ohra puolestaan tarjoaa erinomaisen vaihtoehdon monitahoisen ohran pääviljelyalueelle rehuohran tuotantoon, ja eteläisessä Suomessa se on tuottoisa vaihtoehto syysviljojen ja -öljykasvien esikasviksi.

Kiertue päättyi Hollollaan, missä tutustuttiin uuden mallasohran Trekkerin ominaisuuksiin ja viljelyksiin. Trekker tuo lisäarvoa mallasohran viljelijöille, sillä se on erittäin satoisa ja viljelyvarma. Se on tällä hetkellä markkinoilla olevista mallasohralajikkeista satoisin.

Jyvä meininki –kiertueen tapahtumissa vieraili yhteensä lähes 200 viljelijää ja mukana oli myös yhteistyökumppaneita. Kiitos kaikille mukana olleille!

Kampanjan Facebook-sivulla lisää tunnelmia tapahtumista.