Kevätrapsi kovassa kasvussa – Pellonpiennartilaisuus Sarvilahden kartanolla 3.7.

3.7.2017

Sarvilahden kartanon mailla Loviisassa viljellään Drago-kevätrapsia 25 hehtaarin alalla. Kasvusto on hyvässä kunnossa, mutta lämpöä kaivattaisiin lisää. 
Hybridirapsi Drago oli kesäkuun viimeisellä viikolla vauhdikkaassa kasvussa Sarvilahden kartanon pellolla. Rapsikasvuston korrenkasvuvaihe on alkamassa ja kasvusto on hyvännäköinen ja tiheä. Kasvukausi on Loviisan alueella viikosta kahteen tavanomaisesta jäljessä ja lämpöä kaivattaisiinkin lisää.

Dragon kylvöajankohta lykkääntyi tänä vuonna noin viikolla keskimääräisestä kevätrapsin kylvöaikataulusta, sillä maa oli kylmää ja liian märkää. Kylvöt tehtiin toukokuun 20. päivä kynnettyyn ja äestettyyn maahan, tilalla olevat öljykasvien koeruudut sen sijaan saatiin kylvettyä noin viikkoa aikaisemmin. Kylvöjen aikaan kylmä sää hidasti kasvuunlähtöä, mutta hyvin muokatun maan ja sopivan kosteuden ansiosta taimettuminen oli tasaista.

Tuholaisista kasvustoissa oli havaittu muutamia rapsikuoriaisia ja torjuntaruiskutukset olivat suunnitelmissa. Kaalikoita ei vielä alueella ole havaittu eikä maakirpatkaan jättäneet juurikaan vioituksia rapsikasvustoihin. Rikkatorjuntaa ei ole tänä vuonna ollut tarpeen tehdä, sillä tiheäkasvustoinen Drago peitti rikat alleen. Hybridirapsina Dragon ehdottomasti parhaimpia puolia onkin vahva kasvuunlähtö, mikä on selvästi populaatiolajikkeita nopeampaa.

Tule tutustumaan uutuuslajikkeisiin pellonpiennartilaisuuteen Loviisaan Sarvilahden kartanolle ma 3.7. klo 14.00.

Kokoontuminen tilaisuuteen: 3.7. klo 14 Sarvilahden kartanon konehallin pihalla, Sarvilahdentie 147. 

Ilmoittaudu tilaisuuteen

TERVETULOA!

Tutustu Borealin Jyvä Meininki -pellonpiennartilaisuuksien kesäkiertueeseen