Koeruutujen kylvövalmistelut jatkuvat myös poikkeusoloissa

20.3.2020

Boreal jatkaa kevään kylvövalmisteluja ja kotimaisten lajikkeiden jalostamistyötä koronavirustilanteen vaatimia varotoimenpiteitä noudattaen.

Koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen aikana elämän perusasiat kuten terveys, ruoka ja läheisten hyvinvointi ovat nousseet kaiken keskipisteeseen. Maan hallituksen ja terveysviranomaisten asettamien määräysten ja suositusten noudattaminen on tällä hetkellä yritysten toiminnan ohjenuora.

Borealilla kasvinjalostusta ja viljelytöiden valmistelua jatketaan niin normaalisti kuin uusi tilanne sen sallii.

– Kasvinjalostajat ja muut toimihenkilömme tekevät etätyötä siltä osin kuin se on työtehtävien kannalta mahdollista. Työt laboratorioissa, kasvihuoneissa ja kylvösiemenen käsittelyssä jatkuvat kuitenkin normaalisti, kertoo Borealin toimitusjohtaja Markku Äijälä.

Parhaillaan menossa on esimerkiksi koesiementen valinta, peittaus ja punnitus odottamaan kylvöjen alkamista. Boreal kylvää vuosittain noin 50 000 koeruutua eri puolilla Suomea sijaitseville koepaikoilleen.

Tehostettu käsihygienia on luonnollisesti osa arkipäivää. Koska alueen vähittäiskaupoista on käsien desinfiointiaineet myyty loppuun, Boreal valmistaa omaan käyttöön tarvittavaa desinfiointiainetta itse.

– Tällä tavalla toimien vähennämme työpaikalla työtä tekevien riskiä sairastua ja varmistamme vastuullisen lajikejalostustyömme jatkuvuuden myös tässä epidemiatilanteessa, jotta suomalaisille viljelijöille saadaan tulevinakin vuosina entistä kannattavampia kotimaisia viljelylajikkeita.

Näin palvelemme poikkeusoloissa

  • Siemenkeskuksessa siementen vastaanotto ja lähetys palvelevat täydellä teholla. Olemme ottaneet käyttöön varotoimenpiteitä liittyen kuljettajien ja kuormaajien kanssakäymiseen sekä rahtiasiakirjojen käsittelyyn. Lisätietoja: tuotantopäällikkö Juho-Matti Hämäläinen, puh. 040 066 5063
  • Emme pääsääntöisesti ota vastaan vieraita Borealin toimitiloihin. Tapaamiset järjestyvät joustavasti joko puhelimitse tai etäneuvotteluyhteydellä. Olethan meihin yhteydessä etukäteen, jos sinulla on toimitettavaa tai noudettavaa. Lisätietoja: Borealin vaihde, puh. 040 020 0710

Pysytään terveinä!