Kotimainen Fennica on uusi mallasohra!

1.2.2019

Borealin jalostama, uusi kotimainen FennicaBOR, on hyväksytty viralliseksi mallasohraksi. Tämä uutuumallasohra on huippusatoisa ja erittäin viljelyvarma lajike. Kasvinjalostaja Elina Nissilä haluaa korostaa Fennicassa sen erittäin hyvää taudinkestävyyttä ja lujaa kortta. Ohrakomitean hyväksyntäprosessissa kiitosta sai myös lajikkeen tasapainoinen mallastuslaatu.

Fennican siementä ei ole tarjolla vielä tämän kevään kylvöille, vaan lajike on siementuotannossa.

Muiden laadukkaiden kotimaisten mallasohrien siementä sen sijaan on hyvin tarjolla. Takuuvarmaa mallaslaatua tuottava HarbingerBOR oli jopa viime vuoden kuivissa oloissa hyvä selviytyjä. Syksyllä kerätyt viljelijäkokemukset kertovat viljelijöiden pitävän Harbingerin viljelystä ja arvostavan lajikkeen tuottoa. ”Paras mallaslajike tilallamme kautta aikain, kunkku tänäkin vuonna”, todetaan viljelijöiltä tulleessa palautteessa.

Myös Viking Malt – Boreal -yhteistyössä kehitetyt Pekka-ohrat ovat kysyttyjä mallasohran tuotantoon. Pekoilla on hyvää imua erikoismaltaiden tuotantoon ja tästä syystä, hyvien viljelyominaisuuksiensa lisäksi, ne ovat hyvin kiinnostavia lajikkeita viljelijöille.

Viimeisenä vaan ei vähäisimpänä mainittakoon viralliseksi mallasohraksi vuonna 2015 valittu TrekkerBOR, joka  tuottaa laadukasta, isojyväistä ja matalan valkuaispitoisuuden omaavaa satoa erilaisissa oloissa. Mallaskäytön lisäksi Trekker toimii erinomaisesti myös karjatilojen ohrana, kokoviljasäilörehuna.