HerttuaBOR

Lujakortinen myllyvehnä. Parhaimmillaan karkeilla kivennäismailla ja savimailla.

Sato

Herttua on sadontuotto-ominaisuuksiltaan muiden päätyypin vehnien tasoa. Herttua on myllyvehnä, joka on laatuominaisuuksiltaan parannus esimerkiksi Kruunuun nähden. Herttuan jyväkoko on Quarnan tasoa eli selvästi suurempi kuin Kruunulla. Myös hehtolitrapaino Herttualla on melko korkea. Herttuan valkuaispitoisuus on samaa tasoa kuin muilla päätyypin vehnillä ja sakolukuominaisuuksiltaan vehnien keskitasoa.

Kevätvehnien leivontalaatu analysoidaan Ruokavirastossa Luken määrittämistä virallisista lajikekokeista. Kokeissa Herttuan valkuaispitoisuus ja kostean sitkon määrät ovat olleet hieman suuremmat kuin Kruunulla. Muiden sitkon laatua kuvaavien muuttujien mukaan Herttua on laadultaan Kruunun tasoinen lajike.

Käyttötarkoitus

Herttua soveltuu leivontaan.

Viljelysuositus

Suositellaan vyöhykkeille I – III.

Kasvuaika

Kasvuajaltaan Herttua on päätyypin kevätvehnä soveltuen hyvin viljelyyn koko kevätvehnän tuotantoalueella.

Korsi

Herttua on erittäin lujakortinen. Pituudeltaan Herttua on keskimittainen kevätvehnä.

Alkuperä ja lajikeoikeudet

Boreal Kasvinjalostus Oy
Linjanumero: Bor 07569
Kasvilajikeluetteloon tulo: 2015

Edustajat

Viljelyominaisuudet

Lähde: Viralliset lajikekokeet 2012 – 2019

(M) = Mittarilajike

Sadon laatu

Lähde: Viralliset lajikekokeet 2012 – 2019

(M) = Mittarilajike

Lisätietoja

Boreal, Hyövelä

Mika Hyövelä

Koetoimintapäällikkö, kasvinjalostaja

Kevätvehnä

040 763 5066

Lue lisää artikkeleita