Ilte

Huippusatoja koko nurmenviljelyalueelle
Erittäin satoisa lajike sekä ensimmäisessä että toisessa niitossa. Jälkikasvukyvyltään erinomainen myöhäinen puna-apilalajike.

Sato

Ilte on erittäin satoisa lajike sekä ensimmäisessä että toisessa niitossa. Ilten sadontuottokyky on kokeissa säilynyt korkeana myös toisen ja kolmannen vuoden nurmissa. Sadontuottokyvyltään Ilte on ollut I-III vyöhykkeillä ylivoimainen muihin samoissa kokeissa olleisiin puna-apiloihin verrattuna. Myös kaikkein pohjoisimmilla koepaikoilla (Rovaniemi ja Sotkamo) Ilten sato on ollut hyvä.

Ilte on laadultaan tyypillinen lajinsa edustaja. Kuten puna-apilat yleensä, parantaa myös Ilte nurmiseoksissa selvästi nurmirehun laatua ja nostaa valkuaispitoisuutta.

Käyttötarkoitus

Ilte sopii rehutuotantoon.

Viljelysuositus

Ilte soveltuu viljelyyn koko Suomessa. Parhaiten se menestyy nurmen päätuotantoalueella viljelyvyöhykkeillä I, II, III, IV ja V.

Talvenkestävyys

Ilten talvenkestävyys nurmen päätuotantoalueella on hyvä. Se pystyy hyvin paikkaamaan talvituhojen aiheuttamia aukkoja muodostamalla tehokkaasti uusia versoja keväällä. Tämä näkyy korkeana ensimmäisenä satona alkukesällä.

Alkuperä ja lajikeoikeudet

Ilte on eestiläisen Jogevan Kasvinjalostuslaitoksen jalostama lajike. Suomessa lajikeoikeudet omistaa Boreal Kasvinjalostus Oy.

Kasvilajikeluetteloon tulo: 2001

Lajikevertailu

Lähde: Viralliset lajikekokeet 2013 – 2020
(M) = Mittarilajike

 

Edustajat

Lisätietoja

Mika Isolahti

Mika Isolahti

Kasvinjalostaja

Nurmikasvit, monitahoinen ohra
040 027 6912
mika.isolahti(at)boreal.fi