JalmariBOR

Laadukas aikainen monitahoinen ohra. Satoisuus yhdistettynä aikaisuuteen, hyvään taudinkestävyyteen ja korrenlujuuden tuomaan viljelyvarmuuteen tekevät Jalmarista hyvän vaihtoehdon monitahoisen ohran koko viljelyalueelle.

Sato

Jalmari on satoisa aikainen lajike ja sadon laadultaan hyvä. Sen tuhannen jyvän paino on aikaisten lajikkeiden korkeimpia. Myös hehtolitrapaino on hyvä ja valkuaispitoisuus on ohralle melko korkea. Tärkkelyspitoisuus on samaa tasoa kuin muilla aikaisilla monitahoisilla ohrilla.

Käyttötarkoitus

Jalmari soveltuu erinomaisesti rehuohran tuotantoon. Hyvän tärkkelyspitoisuutensa sekä jyväkokonsa ansiosta se on myös potentiaalinen tärkkelysohra.

Viljelysuositus

Jalmari sopeutuu erilaisiin kasvuoloihin ja on menestynyt hyvin eri viljelyvyöhykkeillä. Se sietää hyvin myös happamuutta. Jalmaria suositellaan vyöhykkeille I, II, III ja IV.

Kasvuaika

Kasvuajaltaan Jalmari on yksi aikaisimmista ohrista.

Korsi

Jalmari on lujakortinen. Sen korren pituus on hieman lyhempi kuin muiden aikaisten lajikkeiden.

Taudinkestävyys

Jalmarin taudinkestävyys on hyvä – kokonaisuutena monitahoisten parhaimmistoa. Se on täysin härmänkestävä. Verkkolaikkua Jalmarilla on esiintynyt erittäin vähän. Rengaslaikun osalta Jalmarilla ei ole erityistä kestävyyttä.

Alkuperä ja lajikeoikeudet

Boreal Kasvinjalostus Oy
Linjanumero: Bor 07533
Kasvilajikeluetteloon tulo: 2013

 

Viljelyominaisuudet

Lähde: Viralliset lajikekokeet 2012 – 2019

(M) = Mittarilajike

Sadon laatu

Lähde: Viralliset lajikekokeet 2012 – 2019

(M) = Mittarilajike

Lisätietoja

Boreal, Isolahti

Mika Isolahti

Kasvinjalostaja

Nurmikasvit, monitahoinen ohra

040 027 6912

Lue lisää artikkeleita