PeppiBOR
Sato
Peppi tuottaa laadukkaan sadon. Jyvä on valkokuorinen ja sen kuoripitoisuus on keskimääräinen. Pepin hehtolitrapaino on viljelyssä olevien kauralajikkeiden kärkiluokkaa ja myös valkuaispitoisuus on hyvä. Pepin jyvän betaglukaanipitoisuus on korkea, mikä osaltaan parantaa Pepin käyttömahdollisuuksia elintarvikekaurana.
Käyttötarkoitus
Pepin sato soveltuu elintarvikekauraksi, vientiin ja rehukauraksi.
Viljelysuositus
Peppi soveltuu viljelyyn kaikille maalajeille. Lujan kortensa ja aikaisen kasvuaikansa ansioista se soveltuu erityisen hyvin multamaille. Peppiä suositellaan vyöhykkeille I, II, III ja IV.
Kasvuaika
Peppi on aikainen lajike.
Korsi
Peppi on lujakortinen lajike. Sen korsi on melko lyhyt.
Taudinkestävyys
Yhtenäisissä oloissa tehtyjen havaintojen perusteella Pepin lehtilaikun kestävyys on samaa tasoa kuin muiden aikaisten lajikkeiden kestävyys. Siemenen peittaus ja tautientorjuntaruiskutus ovat tarpeen, jos kauraa viljellään yksipuolisesti ja etenkin suorakylvössä.
Alkuperä ja lajikeoikeudet
Boreal Kasvinjalostus Oy
Linjanumero: Bor 95119
Kasvilajikeluetteloon tulo: 2006
Edustajat
Viljelyominaisuudet
Lähde: Viralliset lajikekokeet 2011 – 2018
(M) = Mittarilajike
Sadon laatu
Lähde: Viralliset lajikekokeet 2011 – 2018
(M) = Mittarilajike