PeppiBOR

Aikainen, lujakortinen laatukaura. Valkokuorinen, melko iso jyvä, korkea hehtolitrapaino ja suuri jyvän betaglukaanipitoisuus tekevät Pepistä erinomaisen elintarvikekauran.

Sato

Peppi tuottaa laadukkaan sadon. Jyvä on valkokuorinen ja sen kuoripitoisuus on keskimääräinen. Pepin hehtolitrapaino on viljelyssä olevien kauralajikkeiden kärkiluokkaa ja myös valkuaispitoisuus on hyvä. Pepin jyvän betaglukaanipitoisuus on korkea, mikä osaltaan parantaa Pepin käyttömahdollisuuksia elintarvikekaurana.

Käyttötarkoitus

Pepin sato soveltuu elintarvikekauraksi, vientiin ja rehukauraksi.

Viljelysuositus

Peppi soveltuu viljelyyn kaikille maalajeille. Lujan kortensa ja aikaisen kasvuaikansa ansioista se soveltuu erityisen hyvin multamaille. Peppiä suositellaan vyöhykkeille I, II, III ja IV.

Kasvuaika

Peppi on aikainen lajike.

Korsi

Peppi on lujakortinen lajike. Sen korsi on melko lyhyt.

Taudinkestävyys

Yhtenäisissä oloissa tehtyjen havaintojen perusteella Pepin lehtilaikun kestävyys on samaa tasoa kuin muiden aikaisten lajikkeiden kestävyys. Siemenen peittaus ja tautientorjuntaruiskutus ovat tarpeen, jos kauraa viljellään yksipuolisesti ja etenkin suorakylvössä.

Alkuperä ja lajikeoikeudet

Boreal Kasvinjalostus Oy

Linjanumero: Bor 95119

Kasvilajikeluetteloon tulo: 2006

Viljelyominaisuudet

Lähde: Viralliset lajikekokeet 2011 – 2018

(M) = Mittarilajike

Sadon laatu

Lähde: Viralliset lajikekokeet 2011 – 2018

(M) = Mittarilajike

Boreal, linkedin-27

Leena Pietilä

Kasvinjalostaja

Kaura, peruna

040 540 9194