WanamoBOR

Huippulaatua kevätvehnän tuotantoon
Leivontalaadultaan erinomainen lajike, joka säilyttää korkean sakolukunsa puintien viivästyessäkin. Erinomainen sitkon laatu.

Sato

Wanamo on melko satoisa lajike. Sen satotaso on ollut virallisissa lajikekokeissa samaa luokkaa muiden yleisesti viljeltyjen laatuvehnälajikkeiden kanssa.

Wanamon edut tulevat parhaiten esille sen laatuominaisuuksissa. Jyvän laatuominaisuudet ovat sillä hyvät; jyvä on melko suurta ja hehtolitrapaino on korkea. Wanamon valkuaispitoisuus on korkeampi kuin päätyypin kevätvehnillä yleensä. Myös valkuaisen laatu on erinomaista.

Sakolukuominaisuuksiltaan Wanamo on hyvä. Puinnin viivästyessäkin Wanamon sakoluku säilyy korkealla. Erinomainen sitkon laatu tekee Wanamosta poikkeuksellisen hyvän lajikkeen. Myllyteollisuudessa arvostetaan Wanamon jauhossa lyhyttä taikinan muodostumisaikaa ja erityisen pitkää taikinan vaivauksen kestokykyä.

Käyttötarkoitus

Wanamo soveltuu leivontaan.

Viljelysuositus

Wanamo soveltuu erinomaisesti savi- ja kivennäismaille. Multavilla mailla kasvunsääteen käyttö on suositeltavaa. Kasvuajaltaan Wanamo soveltuu hyvin viljeltäväksi koko vehnänviljelyalueella. Suositellaan vyöhykkeille I, II ja III.

Kasvuaika

Wanamo on kasvuajaltaan päätyypin vehnä.

Korsi

Wanamon korsi on luja ja melko lyhyt. Kasvunsääteen käyttö on suositeltavaa lakoontumisen välttämiseksi viljeltäessä Wanamoa multavilla mailla, joissa typen vapautuminen maasta on runsasta.

Taudinkestävyys

Wanamon taudinkestävyys on kohtuullisen hyvä.

Alkuperä ja lajikeoikeudet

Boreal Kasvinjalostus Oy
Linjanumero: Bor 03041
Kasvilajikeluetteloon tulo: 2009

 

Lajikevertailu

Lähde: Viralliset lajikekokeet 2011 – 2018
(M) = Mittarilajike

Edustajat

Lisätietoja

Mika Hyövelä

Mika Hyövelä

Koetoimintapäällikkö, kasvinjalostaja

Kevätvehnä
040 763 5066
mika.hyovela(at)boreal.fi