Nurmet sekä uutuuskaurat NiklasBOR ja DonnaBOR vahvasti esillä KoneAgriassa 2016

11.10.2016

koneagria-kollaasiKoneAgria 2016 järjestettiin Jyväskylän Paviljongissa 6.-8.10. Boreal oli mukana näyttelyssä Farmit-osastolla. Tunnelmaltaan positiivinen näyttely houkutteli kolmen päivän aikana paikan päälle 18 000 kävijää.

Borealin osastolla kiinnostusta herättivät etenkin uutuuskaurat, Niklas ja Donna. Uudet laatulajikkeet ovat ominaisuuksiltaan kauraa käyttävän teollisuuden mieleen. Lisäksi kaurauutuuksien viljelyominaisuudet ovat kunnossa; luja korsi ja hyvä kuivuudenkesto tukevat viljelyn onnistumista haastavammissakin kasvuoloissa. Aikainen Niklas ja myöhäiseen kasvuaikaluokkaan kuuluva Donna ovat myös hyvä parivaljakko tiloille, joilla halutaan jaksottaa syksyn sadonkorjuuruuhkaa käyttämällä eri kasvuajan lajikkeita.

Lue lisää uutuuskauroista ja tutustu eri lajikkeiden koetuloksiin.

Lisäksi Jyväskylän KoneAgriassa, jonka teemana oli karjatalous ja nurmentuotanto, keskusteltiin luonnollisesti paljon tuottavista nurmilajikeratkaisuista karjatiloille. Borealilla nurmilajien- ja lajikkeiden jalostuksessa tärkeimpiä tavoitteita ovat hyvä talvenkestävyys, satoisuus ja tietysti sadon ruokinnallinen laatu, joka varmistetaan kiinnittämällä huomiota erityisesti rehun sulavuuteen.

Katso Borealin jalostaja Mika Isolahden ajatuksia tuottavan nurmentuotannon lähtökohdista seuraavalta videolta:

nurmivideokuva

 

 

 

 

 

Tutustu tarkemmin Borealin nurmilajikevalikoimaan

Kiitoksemme kaikille teille, jotka vierailitte osastollamme!