Ohrasta olueksi – kaikki lähtee lajikkeesta

15.3.2017

Trekker_videonkansi_640

Mallasohraketjussa lajikkeella on keskeinen merkitys. Mallasteollisuudessa käytetään vain mallasohriksi hyväksyttyjä lajikkeita, sillä laadukas lopputuote syntyy vain laadukkaasta raaka-aineesta.

TrekkerBOR on taattua mallasohralaatua  

Trekker on markkinoiden satoisin mallasohralajike, joka sopii pohjoisiin kasvuolosuhteisiimme erinomaisesti. Se on lujalla korrella varustettu varma sadontuottaja, jonka viljely onnistuu kaikilla maalajeilla mallasohran tuotantoalueilla.

Trekkerillä myös sadon laatu on taattu. Korkea hehtolitrapaino, iso jyväkoko ja matala valkuainen tekevät siitä haluttua mallas- ja panimoteollisuudessa. Hyvien viljely- ja laatuominaisuuksien ansiosta tämä melko myöhäinen lajike onkin hyväksytty viralliseksi mallasohraksi Suomessa.

Erittäin korkean satopotentiaalinsa vuoksi Trekker käyttää sadonmuodostukseen typpeä vanhempia lajikkeita enemmän. Peruslannoituksella valkuaispitoisuus saattaakin jäädä jopa turhan alhaiseksi, joten tällä lajikkeella typpilannoitusta voidaan tavanomaisesta lisätä.

Tämä kotimainen uutuuslajike on täysin härmänkestävä ja verkkolaikkuakin vastaan kestävyys on hyvä. Huippusadot varmistetaan kasvunsäädekäsittelyllä ja tarpeenmukaisella kasvitautitorjunnalla.

Katso alla oleva video ja tutustu Trekkerin tarinaan!

 

HarbingerBOR -mallasohralla riittää kysyntää

Suuren suosion saavuttanut Harbinger on mallasohra, joka vakuuttaa laadullaan. Suomen toiseksi viljellyin mallasohralajike tuottaa isojyväistä, alhaisen valkuaispitoisuuden ja hyvän hehtolitrapainon omaavaa satoa. Harbinger on hyväksytty viralliseksi mallasohraksi Suomessa ja vastaa laadultaan mallas- ja panimoteollisuuden vaatimuksia.

Tältä laatulajikkeelta ei viljelyvarmuuttakaan puutu. Se on jalostettu pohjoisiin oloihimme ja viljelyominaisuudet ovat sen mukaiset; luja korsi, hyvä taudinkestävyys ja soveltuvuus erilaisiin kasvuolosuhteisiin varmistavat Harbingerin viljelyvarmuuden.

Kasvuajaltaan Harbinger on melko myöhäinen ja sadontuottokyvyltään mallasohralajikkeiden parhaimmistoa. Se on täysin härmänkestävä ja verkkolaikun kestävyydeltään hyvä. Tautitorjuntaa suositellaankin tehtäväksi todellisen tarpeen mukaisesti.

 

Tutustu mallasohrien viljelijäkokemuksiin