Pellonpiennartilaisuus 1.7. − kuulumisia rapsipellon ääreltä

Öljykasvit ovat kuuluneet Mika Äijälän tilan viljelykiertoon jo useiden vuosien ajan.  Tänä vuonna Salon Kuusjoella sijaitsevalla tilalla on koeviljelyksessä muun muassa uutuuskevätrapseja Dragoa sekä Cleopatraa, jotka tulevat siemenkauppaan ensi keväänä.

Kevätrapsikasvustot näyttävät Mika Äijälän tilalla vuodenaikaan nähden hyviltä, ja kehitys on juhannusviikon alussa jopa hieman edellä tavanomaisesta.

DragoBOR-hybridilajikkeen alkukehitys on ollut nopeaa ja kasvustot aloittelevatkin jo kukintaa. Perinteinen OP-lajike CleopatraBOR on alkukehityksen suhteen hieman hitaampi, Äijälä toteaa.

Kevätrapsit kylvettiin tilalla toukokuun alussa. Kylvön jälkeen satoi pariin otteeseen ja lämpöäkin oli alkukehityksen aikoihin riittämiin.rapsi_netti

─ Kirppoja ei tänä vuonna tarvinnut torjua taimivaiheessa. Kaalikoit on sen sijaan torjuttu kevään ja alkukesän aikana kahdesti, Äijälä kertoo.

Viime viikon torstain ja sunnuntain välisenä aikana vettä tuli yhteensä noin 55 mm. Sade tuli kuivan kauden jälkeen tarpeeseen ja teki hyvää kasvustoille.

Tänä vuonna tilalla on rapsia yhteensä 139 hehtaarin alalla, josta lähes puolet on TrapperBOR-hybridilajiketta. Uutuuslajikkeita Dragoa ja Cleopatraa on viljelyssä muutaman hehtaarin koealat.

********

Tule tutustumaan uutuuslajikkeisiin pellonpiennartilaisuuteen Mika Äijälän tilalle pe 1.7. klo 9.30.
Kokoontuminen: Piihovin ABC (Ruoksmäentie 1, Salo), josta aamukahvin jälkeen siirtyminen rapsilohkolle Puontin peltoaukealle. Ilmoittaudu tilaisuuteen ennakkoon boreal@boreal.fi viimeistään 29.6.

TERVETULOA!

Lisätietoja Farmit-tapahtumakalenterista

Tutustu Borealin öljykasvilajikkeisiin