Riina on monen tilan kaura

25.11.2014

Uutuuskaura Riina vakuuttaa erityisesti viljelyvarmuudellaan ja soveltuu hyvin kaikkiin kauran käyttötarkoituksiin. Vaikka Riina on aikainen lajike, se pärjää satoisuudellaan myös monille myöhäisemmille kauroille. Riina menestyy erilaisissa kasvuoloissa, ja on siten monelle tilalle hyvä vaihtoehto kauran tuotantoon.

Vakuuttaa viljelyvarmuudellaan

Riina on tuottanut hyviä satoja erilaisissa kokeissa usean vuoden ajan ja se soveltuu hyvin viljelyyn kaikille maalajeille. Multamailla ja pohjoisemmilla viljelyalueilla Riina on pärjännyt jopa myöhäisempiä kauralajikkeita paremmin. Lisäksi se on menestynyt hyvin myös kuivissa oloissa, joissa kaura alkaa helposti vedenpuutteen takia tuleentua ennenaikaisesti.

Riinan laonkestävyys on kauralajikkeiston parhaimpia ja saa kiitosta myös viljelijöiltä. Lujan kortensa ansiosta se menestyykin kauran päätuotantoalueen multavilla ja eloperäisillä mailla erinomaisesti.

Kaikkiin kauran käyttötarkoituksiin

Riina soveltuu laatunsa puolesta hyvin kaikkiin kauran käyttötarkoituksiin. Sen hehtolitrapaino on markkinoilla olevien lajikkeiden korkeimpia ja valkuaispitoisuus satotasoon nähden erinomainen. Jyvä on valkokuorinen ja tuhannen jyvän paino hyvä.  Lisäksi kuoripitoisuus on alhainen ja rasvapitoisuus keskimääräinen, joten laatuominaisuuksiltaan Riina sopii niin rehu- kuin elintarvikekauraksi.

Lisätietoa lajikkeesta, koetulokset sekä myyjien tiedot.