Siemenmarkkinoiden laadukkaita uutuuksia

20.11.2015

Jyvat_kadessaSiemenmarkkinoilla on tarjolla runsaasti Borealin laadukkaita uutuuksia. Monitahoisten ohrien valikoima täydentyy kahdella satoisalla ja viljelyvarmalla lajikkeella. Rukiin siemenmarkkinoille saatiin uusi lupaava hybridilajike. Ruokaherneen viljelijöille tuodaan kiinnostava vihreäsiemeninen uutuus. Myös syysrapsivalikoimat täydentyvät kahdella lajikkeella.

KaarleBOR – Ohrien uusi kunkku
Monitahoinen Kaarle on markkinoiden satoisin ohra. Suuri jyväkoko ja melko korkea tärkkelyspitoisuus tekevät siitä on myös erittäin kiinnostavan tärkkelysohrakandidaatin. Kaarlen korrenlujuus on hyvä ja taudinkestävyys erinomainen.

JalmariBOR – Laadukas ja aikainen uutuus
Jalmari on laadukas aikainen uutuuslajike monitahoisten ohrien valikoimaan. Korkea satopotentiaali, aikaisuus, hyvä taudinkestävyys ja luja korsi tekevät Jalmarista viljelyvarman ja kilpailukykyisen vaihtoehdon monitahoisen ohran koko viljelyalueelle. Jalmari on erinomainen lajike rehuohran tuotantoon.

OvertureBOR – uusi mallasohrakandidaatti
Overture on uusi erittäin satoisa ja melko myöhäinen mallasohrakandidaatti Limagrainilta. Overture on suurijyväinen, sen tuhannen jyvän paino on korkea ja hehtolitranpaino hyvällä tasolla. Mallasohran laatuvaatimuksiin kuuluva lajiteaste on niin ikään korkea ja valkuaispitoisuus on huippusatoisalle mallastyypin ohralle tyypillisesti matala.

JymyBOR – laadukas ja satoisa ruokaherne
Vihreäsiemeninen ruokaherne Jymy on kasvuajaltaan suhteellisen aikainen ja päihittää satoisuudessaan muut laajassa viljelyssä olevat vihreäsiemeniset hernelajikkeet. Sen varsi on pitkä ja laonkestävä, mikä helpottaa puintia. Jymyn pienehkö siemen nopeuttaa sadon kuivumista pellolla ja kuivurissa. Lisäksi pienikokoinen siemen kestää paremmin käsittelyä rikkoutumatta, jolloin laatumenetyksiä syntyy vähemmän. Ruokaherneeksi Jymy soveltuu erinomaisten keitto-ominaisuuksiensa ansiosta. Jymyn ruokinnallinen arvo on hyvä, joten se soveltuu mainiosti myös rehukäyttöön.

Tutustu myös laadukkaaseen uutuushybridirukiiseen, KWS Magnificoon sekä satoisiin syysrapseihin Armstrongiin ja Thureen.