Syysrapsit kylvetään kohta – tutustu lajikkeisiin!

15.7.2017

Elokuun alkupuoli on syysrapsin ihanteellisinta kylvöaikaa ja kylvösiemenen hankinta onkin monella tilalla nyt ajankohtaista. Sopivaa lajiketta etsittäessä on suositeltavaa kiinnittää huomiota satoisuuden lisäksi myös laatuominaisuuksiin sekä talvenkestävyyteen. Borealin uusimmat syysrapsilajikkeet Armstrong ja Thure soveltuvat pohjoisiin viljelyoloihimme ja tuottavat laadukkaita huippusatoja.

ArmstrongBOR tarjoaa satoa ja talvenkestävyyttä

Armstrong on erittäin satoisa syysrapsi. Korkean satopotentiaalin lisäksi siltä löytyy myös hyvä talvenkestokyky, mikä luo erinomaiset edellytykset huippusatojen tavoitteluun. Talvehtimista varmistaa riittävän aikaisen kylvön lisäksi kasvupisteen säilyminen syksyllä lähellä maan pintaa.

Tämä erittäin korkealla öljypitoisuudella varustettu hybridilajike on kasvuajaltaan melko aikainen ja viihtyy parhaiten eteläisessä Suomessa, vyöhykkeillä I-II. Armstrongille suositellaan sopivan aikaista kylvöä, jotta kasvin kehitys ehtii riittävän pitkälle ennen talven tuloa. Huolellisella kasvinsuojelulla puolestaan turvataan sadon ensiluokkainen laatu.

ThureBOR vakuuttaa satoisuudellaan

Hybridilajike Thure on yksi Suomen satoisimmista syysrapseista ja päihittää monet kilpakumppaneistaan myös talvenkestokyvyllään. Se on puolikääpiöivä lajike eli sen kasvupiste pysyy syksyllä lähellä maan pintaa ja näin parantaa talvehtimisen onnistumista. Thure onkin erinomainen valinta, kun tavoitteena on suuret sadot viljelyvarmuudesta tinkimättä.

Kasvuajaltaan Thure on hivenen myöhäisempi kuin esimerkiksi aiemmin markkinoilla ollut Thorin-lajike ja se menestyy parhaiten eteläisessä Suomessa muiden syysrapsien tapaan. Thuren sadontuottokyky ja laadukas öljysato viimeistellään onnistuneella kasvinsuojelulla.

 

Tutustu Borealin öljykasvivalikoimaan