Trekker hyväksyttiin mallasohraksi

26.1.2015

Trekkerin mallasohrahyväksyntä on erityisen hyvä uutinen mallasohran viljelijöille. Trekker on markkinoiden satoisin mallasohra ja muiltakin viljelyominaisuuksiltaan hyvin oloihimme sopiva lajike tuoden näin merkittävää lisäarvoa mallasohran viljelyyn. Mallasohraketjun eri osapuolia edustava ohrakomitea teki päätöksen hyväksynnästä viime perjantaina.

ohran tähkä–    Trekker on oloissamme varma sadon tuottaja. Sen hyvää viljelyvarmuutta kuvastavat sopeutuminen eri maalajeille sekä luja korsi ja hyvä taudinkestävyys, ohran jalostaja Reino Aikasalo Borealilta kertoo.

Trekkerin viljelyvarmuus näkyy myös laatuvarmuutena, se tuottaa laadukasta, isojyväistä ja matalan valkuaispitoisuuden omaavaa satoa erilaisissa oloissa. Mallasohralta vaaditaan oloissamme erityisiä ominaisuuksia, jotta se toimii myös mallastus- ja panimoprosesseissa.

–    Jalostusohjelmamme on kohdennettu Suomeen, joten mallasohrallakin on pystytty alusta asti valitsemaan oloihimme parhaiten sopivia jalostuslinjoja jatkoon, Aikasalo mainitsee.

Satotaso ja laatu vakuuttavat

Boreal uudisti mallasohran jalostusohjelmaansa 2000-luvun alussa. Ensimmäisenä lajikkeena uudistetusta ohjelmasta markkinoille tuotiin muutama vuosi sitten Harbinger. Se on lunastanut paikkansa monen mallasohran viljelijän tilalla ja myös mallastaja Viking Malt on ollut lajikkeen laatuun erittäin tyytyväinen.

Trekker jatkaa Harbingerin viitoittamalla tiellä.

–    Jalostusohjelma tuottaa nyt juuri sellaisia lajikkeita, joita suomalainen mallasohraketju tarvitsee. Olemme kiinnittäneet huomiota satoisuuteen, viljelyvarmuuteen ja laatuun, joka vastaa mallas- ja panimoteollisuuden tarpeita, Reino Aikasalo kertoo.

Mallastuslaadun analysointia on Borealilla tehostettu merkittävästi, ja nykyään jo jalostusprosessin aikaisessa vaiheessa saadaan tietoa lajikekandidaattien laadusta.

Tutustu tarkemmin TrekkerBOR -mallasohran ominaisuuksiin.