Tuure-timotei soveltuu kahteen ja kolmeen niittoon

9.12.2014

Boreal selvitti nurmen korjuuaikakokeissa puhtaan timoteikasvuston (Tuure) ja timotei-nurminataseoksen (Tuure ja Ilmari) satoa ja laatua kahden ja kolmen niiton taktiikassa. Kokeet tehtiin kolmena eri vuonna ja kahdella eri koepaikalla yhteistyössä Hankkijan kanssa.

Tulosten yhteenvetona voidaan todeta, että laadultaan erinomainen Tuure-timotei sopii hyvin sekä kahteen että kolmeen niittoon. Paras tulos kolmesta niitosta saadaan, kun seoksessa käytetään myös nurminataa. Puhtaana kasvustona Tuure toimii kolmessa niitossa, jos peltolohko on maalajiltaan riittävän hikevää.

Tuurea käyttämällä kolmen niiton järjestelmällä pystytään tuottamaan ensimmäisessä ja toisessa niitossa määrältään suuria ja riittävän korkean energia-arvon omaavia säilörehusatoja. Oikein ajoittamalla myös kolmannen niiton satomäärä on riittävän korkea sadon kannattavaan korjuuseen.

Lue juttu ja tutustu tuloksiin tarkemmin Borealin Kasvussa lehdestä.

 

Tuure_tulokset

Kuva: Niittokokeissa, jotka tehtiin Jokioisissa ja Sotkamossa satomäärät olivat suuria ja nurmirehun laatu korkealuokkaista. Jokioisissa tehtiin kaikkina vuosina kolme niittoa, Sotkamossa tehtiin vuosina 2012 ja 2014 kaksi niittoa ja 2013 kolme.