Uusi lajike kevään kylvöille

5.11.2013

Laadukkaalle siemenelle odotetaan tälläkin kaudella olevan kysyntää. Parina viime vuonna siemenen kysyntä on ylittänyt tarjonnan tiettyjen lajien ja lajikkeiden kohdalla. Saadakseen ensi vuodeksi haluamansa lajikkeen siementä, kannattaa nytkin olla ajoissa liikkeellä viljelysuunnitelmien teon ja siemenen ostojen kanssa.

Uusien lajikkeiden parantunut sato- ja laatupotentiaali kannattaa nyt hyödyntää. Borealin aikaiset uutuudet Akseli-kaura sekä Aukusti– ja Wolmari-ohrat ovat osoittaneet potentiaalinsa niin kokeissa kuin käytännön viljelyksilläkin ja nousseet nopeasti viljellyimpien lajikkeiden joukkoon.

Laadukas kylvösiemen ja oikein valittu lajike ovat kasvun perusta. Laadukas kylvösiemen ja oikein valittu lajike ovat kasvun perusta.

Aikaisuudessa etuja oloissamme

Aikaisten lajikkeiden nopean satokehityksen ansiosta kiinnostus niiden viljelyyn on lisääntynyt ja ne näyttävät ottavan viljelyalaa myöhäisemmiltä rehuviljoilta. Lyhyt kasvukautemme huomioiden aikainen, viljelyvarma lajike turvaakin osaltaan viljelyn onnistumisen.

Uudet lajikkeet tarjoavat hyvän vaihtoehdon karjatiloilla oman rehuviljan tuotannossa, mutta myös viljatilojen viljelykierrossa ja puintien jaksotuksessa. Vaikka lajikkeiden pääviljelyalue on pohjoisempana, eteläisemmässä Suomessa ne sopivat hyvin myös syysviljojen ja -öljykasvien esikasveiksi.

Löydä oikeat lajikkeet

Satoisuuden ja kasvuajan ohella sadon käyttötarkoituksen mukaan oikein tehty lajikevalinta sekä viljelytoimenpiteet varmistavat parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Kattavan lajiketiedon ja virallisten lajikekokeiden tulokset löydät kätevästi Borealin sivuilta. Sivuillamme käyttäjä voi vertailla kaikkia markkinoilla olevia lajikkeita helposti keskenään. Lisäksi lajikehakukoneella voi etsiä omalle tilallesi parhaat lajikkeet.

Lue lisää lajikkeista.

Tutustu Lajikehakukoneeseen.