NellaBOR

Laatua teolliseen käyttöön
Satoisa aikainen kaura, joka sopii laadultaan erinomaisesti myllykäyttöön. Erityistä Nellassa on sen hyvä jyväkoko ja seulonta-aste.
Uutuus

Sato

Nella on yksi kasvuaikaluokkansa satoisimmista kauralajikkeista. Nellan jyväkoko ja jyväkokojakauma ovat myllyteollisuuden vaatimukset hyvin täyttäviä. Nella on ohutkuorinen ja se kuoriutuu hyvin. Jyvä on valkoinen.

Käyttötarkoitus

Nella soveltuu myllykauraksi, vientiin ja rehukäyttöön.

Kasvuaika

Nella on aikainen kaura.

Korsi

Nella on lujakortinen lajike. Sen korsi on melko pitkä.

Taudinkestävyys

Nellan lehtilaikun kestävyys on aikaisten kaurojen parhaimmistoa. Borealin omien Fusarium-testien mukaan Nella ei ole kovin herkkä toksiinien kertymiselle. Siemenen peittaus ja tautientorjunta ovat tarpeen, jos kauraa viljellään yksipuolisesti ja etenkin suorakylvössä. Hyvät viljelykäytännöt pienentävät toksiiniriskiä.

Viljelysuositus

Nella soveltuu viljelyyn kaikille maalajeille. Erityisen hyvin Nella on menestynyt savi- ja kivennäismailla. Hyvin pensastuneissa tiheissä kasvustoissa kasvunsääteen käyttö varmistaa hyvälaatuisen sadon. Kasvunsääteiden käyttöä mietittäessä on hyvä selvittää sadon käyttökohde sekä sadon ostajan asettamat suositukset ja rajoitukset. Nellaa suositellaan vyöhykkeille I, II, III ja IV.

Alkuperä ja lajikeoikeudet

Boreal Kasvinjalostus Oy

Linjanumero: Bor 11060

Kasvilajikeluetteloon tulo: 2018

Lajikevertailu

Lähde: Viralliset lajikekokeet 2013 – 2020
(M) = Mittarilajike

 

Edustajat

Lisätietoja

Leena Pietilä

Leena Pietilä

Kasvinjalostaja

Kaura, peruna
040 540 9194
leena.pietila(at)boreal.fi