LeidiBOR

I-vyöhykkeen sadontuottaja
Korkean satopotentiaalin myöhäinen kevätvehnä elintarvikekäyttöön ja leivontaan. Suuri jyvä sekä korkea hehtolitrapaino ja sakoluku.

Sato

Leidi on huippusatoisa kevätvehnä. Korkean sadontuottokyvyn omaavana lajikkeena Leidi sopii parhaiten I-vyöhykkeelle intensiiviseen viljelyyn.

Leidi-kevätvehnä on erittäin suurijyväinen lajike. Leipäviljoille tärkeä hehtolitrapaino on myös korkea. Leidin valkuaispitoisuus on korkean satopotentiaalin lajikkeille tyypillisellä, melko alhaisella tasolla. Virallisissa kokeissa analysoitu valkuaispitoisuus täyttää myllyvehnän laatukriteerit. Myöhäinen N-lisäys, jopa maitotuleentumisasteella tehtynä, auttaa nostamaan valkuaispitoisuutta. Leidin sakoluku on kyseisen kasvuaikaluokan parhaimmistoa.

Käyttötarkoitus

Leidi soveltuu elintarvikekäyttöön ja leivontaan.

Viljelysuositus

Myöhäisenä lajikkeena Leidi soveltuu parhaiten I-vyöhykkeen savimaille. Eloperäisillä mailla Leidin kasvuaika venyy helposti pitkäksi. Satopotentiaalin hyödyntäminen edellyttää kasvulohkon pH:n, viljavuuden ja maan rakenteen olevan kunnossa. Lisäksi typpilannoituksen jakaminen eri kasvuasteissa on tärkeää. Leidiä suositellaan vyöhykkeelle I.

Kasvuaika

Leidi on myöhäinen lajike.

Korsi

Leidi on melko lyhytkortinen lajike ja sen laonkestävyysominaisuudet ovat hyvät.

Taudinkestävyys

Leidin taudinkestävyys on hyvä. Sen härmän ja lehtilaikkutautien kestävyys on erinomainen. Leidin kestävyys ruskearuostetta vastaan on hyvä ja keltaruostetta vastaan tyydyttävä.

Alkuperä ja lajikeoikeudet

Boreal Kasvinjalostus Oy

 

Edustajat

Lisätietoja

Tarja Niemelä

Tarja Niemelä

Kasvinjalostaja

Kevätvehnä, nurmikasvit
050 300 5050
tarja.niemela(at)boreal.fi