Koetoiminta

Testaus takaa laadun

Testaamme kaikki lajikkeemme huolellisesti usean vuoden ajan ennen niiden tuomista markkinoille. Kattava testaustoimintamme varmistaa jalostustyömme laadukkaan lopputuloksen; oloihimme soveltuvat ja kilpailukykyiset lajikkeet. Ne on helppo tunnistaa lajikkeidemme nimen yhteydessä käytettävästä BOR-merkinnästä. Se kertoo, että kyseessä on huolellisesti testattu laatulajike suomalaisiin viljelyoloihin.

Jo ennen virallisia lajikekokeita jalostuslinjamme käyvät läpi tiukan seulan, joka koostuu suunnitelmallisista, useita vuosia kestävistä kenttäkokeista eri viljelyvyöhykkeillä ja kasvuolosuhteissa sekä laboratorioanalyyseistä. Tulosten perusteella teemme vuosittain karsintaa koeruuduilla ja vain parhaat linjat jatkavat kokeissa seuraavaan vuoteen.

Jalostajankokeita jatkamme vielä samaan aikaan virallisten lajikekokeiden kanssa. Näin saamme koetuloksia riittävästi, jotta lajikeinformaatiomme on mahdollisimman luotettavaa.

Testausverkkomme kattaa koko Suomen ja koeruutujen määrä nousee vuosittain kymmeniin tuhansiin. Teemme kokeita sekä yksityisten viljelijöiden pelloilla että Luonnonvarakeskuksen (Luke) tutkimusasemien koekentillä.

BOREAL_LOGO_WHITE

Boreal Kasvinjalostus Oy

Myllytie 10, 31600 Jokioinen

p. 0400 200 710

boreal@boreal.fi

Anna meille palautetta