Kaura

Jalostusohjelmamme ovat tuottaneet pohjoisiin kasvuoloihimme erittäin korrenlujia kauralajikkeita, joissa aikaisuus on onnistuttu yhdistämään satoisuuteen. Tutustu laatulajikkeisiimme tai lue lisää kauran jalostuksesta.
Kauran jalostus

Kaura

AkseliBOR Kasvuluokkansa kilpailukykyinen sadontuottaja. Lujakortinen, taudinkestävä ja laadultaan erinomainen rehukaura.
AlkuBOR Parasta puuroon! Laadukas ja satoisa lajike myllykauran tuotantoon. Luja korsi varmistaa laatua.
DonnaBOR Viljelyvarmuutta myllykauran tuotantoon. Erittäin lujakortinen Donna on myöhäinen kaura, joka viihtyy parhaiten eteläisen ja läntisen Suomen viljelyalueilla. Erittäin ohut kuori ja valkoinen jyvä ovat erityisesti myllärin mieleen. Hyvä valinta myös luomuviljelyyn.
EemeliBOR Markkinoiden aikaisimpiin kuuluva, erittäin lujakortinen kauralajike.
IirisBOR Huippulaatua elintarvikekauran tuotantoon. Myöhäinen, lujakortinen lajike, jolla on iso ja ohutkuorinen jyvä sekä hyvä hehtolitrapaino.
MeeriBOR Viljelyvarma aikainen kaura. Yksi markkinoiden aikaisimmista kauroista ja samalla myös erittäin satoisa. Tämä taudinkestävä luottolajike menestyy kaikilla maalajeilla ja on lujan kortensa ansiosta erityisen edukseen multavilla mailla. Meerin jyvä on suuri ja korkealaatuinen.
NellaBOR Uutuus! Laatua teolliseen käyttöön. Nella on yksi satoisimmista aikaisista kauralajikkeista, ja se sopii laadultaan erinomaisesti myllyteollisuuden käyttöön. Erityistä Nellassa on sen hyvä jyväkoko ja seulonta-aste.
NiklasBOR Myllylaatua parhaimmillaan. Aikaisten kaurojen kärkiluokkaa niin satoisuudessa kuin jyväkoossakin. Lujakortinen lajike, joka sopii viljeltäväksi koko Suomessa.
OivaBOR Uutuus! Mainio myllykaura. Hyvin laadukas ja satoisa kaura, joka on hehtolitrapainoltaan kauralajikkeiden eliittiä. Luja korsi varmistaa Oivan laatua.
PeppiBOR Aikainen, lujakortinen laatukaura. Valkokuorinen, melko iso jyvä, korkea hehtolitrapaino ja suuri jyvän betaglukaanipitoisuus tekevät Pepistä erinomaisen elintarvikekauran.
PerttuBOR Uutuus! Laadukas kaura myös erikoiskäyttöön. Satoisa lajike, joka sopii laadultaan erinomaisesti myllykauran raaka-ainetuotantoon. Suhteellisen korkean beetaglukaanipitoisuutensa ansiosta Perttu sopii myös kuitukauran tuotantoon.
Steinar Huippusato lujassa korressa. Steinar on kasvuajaltaan melko myöhäinen.
TaikaBOR Uutuus! Korkean beetaglukaanipitoisuuden laatukaura. Hyvä kokonaisuus sopivaa kasvuaikaa, satoa ja viljelyvarmuutta.