Kasvinjalostus on työtä suomalaisen viljelijän parhaaksi

Haluamme tehdä viljelijän ammatista ja arjesta entistä paremman. Siksi työskentelemme Borealilla jatkuvasti sen eteen, että suomalainen kasvintuotanto olisi kannattavaa ja kestävää nyt ja tulevaisuudessa. Huomioimme jalostustyössämme muuttuvan ilmaston ja kehitämme viljelijöiden käyttöön uusia ilmastokestäviä lajikkeita. Näin autamme viljelijöitä sopeutumaan ilmastonmuutoksen alkutuotannolle tuomiin haasteisiin.

Kattava lajivalikoima Suomen kasvuoloihin

Borealilla on jalostusohjelmissa mukana toistakymmentä kasvilajia ja lähes 20 eri lajiketyyppiä. Kattavalla valikoimalla varmistamme, että viljelijöillä on koko maassa mahdollisuus monipuolisiin viljelykiertoihin lajikkeilla, jotka on alusta asti kehitetty ja testattu Suomessa. Kasvilajien monipuolinen käyttö viljelykierrossa on hyvä keino hallita viljelyn riskejä, tasata työhuippuja, pitää yllä maan kasvukuntoa ja viljavuutta sekä vähentää kasvitautien riskiä.

Lajikekehityksellä tuottavuutta viljelyyn

Pitkäjänteisellä tuotekehitystyöllä olemme onnistuneet parantamaan merkittävästi lajikkeiden viljelyominaisuuksia, viljelyvarmuutta ja satovastetta. Lajikekehityksen ansiosta samalla pinta-alalla voidaan tuottaa satoa aiempaa enemmän. Jalostuksella saavutettu taudinkestävyyden parantuminen puolestaan vähentää tarvetta kasvinsuojeluaineiden käyttöön. Viljelijöille se on iso säästö ja myös ympäristön kannalta merkittävä asia.

BOREAL_LOGO_WHITE
Boreal Kasvinjalostus Oy

Myllytie 10, 31600 Jokioinen

Puh. 0400 200710

boreal@boreal.fi

Anna meille palautetta