Sertifioitu siemen

antaa hyvän alun kasvulle

Nopeasti ja tasaisesti orastuva kasvusto on erityisesti Suomen lyhyessä ja nopearytmisessä kesässä keskeinen tekijä hyvän sadon saavuttamiseksi. Parhaan lähtökohdan kasvulle antaa elinvoimainen kylvösiemen, joka on tervettä, puhdasta ja itävyydeltään hyvää.

Suomessa saa markkinoida kylvösiemeneksi ainoastaan sertifioitua eli virallisesti varmennettua siementä. Sitä tuotetaan pääasiassa lajikkeista, joiden viljelyominaisuudet on tutkittu Suomessa virallisissa lajikekokeissa, ja jotka kasvilajikelautakunta on hyväksynyt kansalliseen lajikeluetteloon. Sertifiointi takaa kylvösiemenen laadun. Se kertoo myös, että siemenerä on huolellisesti tarkastettu.

Ruokaviraston siemenyksikkö valvoo sertifioidun siemenen tuotantoketjua siemenviljelijän pellolta aina kauppaan asti. Näin varmistetaan, että myynnissä olevat siemenet täyttävät lain vaatimukset ja ovat terveitä, puhtaita, lajikeaitoja ja hyvin itäviä. Sertifioidun siemenerän tunnistaa suljetun pakkauksen päälle kiinnitetystä vakuustodistuksesta. Sertifioitujen siemenerien kunnostaminen ja pakkaaminen on luvanvaraista toimintaa.

Lue lisää sertifioidun siemenen tuotannosta Ruokaviraston sivuilta

Sertifioitu vai tilan oma siemen? Tee vertailua siemenlaskurilla

Siemenlaskurin avulla voit vertailla sertifioidun ja tilan oman siemenen (TOS) välistä kustannus- ja kannattavuuseroa eri tilanteissa. Siemenlaskuri on suuntaa antava työkalu, jonka oletusarvoja, kuten sadosta saatavaa hintaa, siemenmäärää, laatulisää ym. voit itse muuttaa.

Laskuri on koko siemenketjun yhteinen työkalu, jota Vilja-alan yhteistyöryhmä VYR hallinnoi. 

BOREAL_LOGO_WHITE
Boreal Kasvinjalostus Oy

Myllytie 10, 31600 Jokioinen

Puh. 0400 200710

boreal@boreal.fi

Anna meille palautetta