Öljykasvien jalostus

Varmoja ja laadukkaita sadontuottajia

Öljykasvien jalostusohjelmissa keskitymme elintarvikekäyttöön soveltuvan kevätrypsin jalostukseen. Haluamme tehdä kevätrypseistämme yhä viljelyvarmempia, siksi tavoittelemme rypseille lujaa vartta, hyvää taudinkestävyyttä sekä tietysti satoisuutta. Laatuominaisuuksista painotamme korkeaa öljypitoisuutta, hyvää tuhannen siemenen painoa sekä alhaista eruka- ja glukosinolaattipitoisuutta.

Kasvinjalostuksella öljykasvien satoisuutta on pystytty parantamaan vuosi vuodelta. Kun ensimmäinen uuden aikakauden Plus-rypsimme Synthia tuli viljelyyn pari vuotta sitten, voitiin puhua satoloikasta sadon kasvaessa 10 prosentilla populaatiolajikkeisiin verrattuna. Myös viljelyvarmuus parantui merkittävästi lujan varren myötä.

Hyvä lisä öljykasvivalikoimaamme ovat kevät- ja syysrapsit, joiden lajike-edustajana toimimme. Kaikki edustamamme rapsit käyvät läpi huolellisen testausohjelman ennen niiden tuomista Suomen markkinoille. Testaamme ne ensin omissa kokeissamme 1-5 vuotta, jonka jälkeen lähetämme rapseista kilpailukykyisimmät vielä virallisiin lajikekokeisiin. Näin varmistamme, että edustamamme rapsilajikkeet ovat satoisia ja viljelyvarmoja sekä kasvuajaltaan ja muilta ominaisuuksiltaan sellaisia, että ne soveltuvat viljeltäviksi oloissamme.

BOREAL_LOGO_WHITE

Boreal Kasvinjalostus Oy

Myllytie 10, 31600 Jokioinen

p. 0400 200 710

boreal@boreal.fi

Anna meille palautetta