Wappu – aikainen vaihtoehto vehnän tuotantoon

15.4.2016

Lujakortinen WappuBOR on aikainen kevätvehnälajike, joka tuottaa korkeita satoja ja hyvää laatua tasaisella varmuudella. Wappu soveltuu erinomaisesti rehuvehnän tuotantoon myös pohjoisemmillakin vehnän tuotantoalueilla, missä rehuvehnälle on kysyntää niin rehuteollisuudessa kuin tilojen omassa käytössä. Vuonna 2012 lajikelistalle tullut Wappu onkin lunastanut paikkansa vehnämarkkinoilla.

Valttina korkea valkuaispitoisuus

Laadun osalta Wapun vahvuutena on sen korkea valkuaispitoisuus. Eviran vuosittain tekemän viljan laatuseurannan mukaan Wappu tuotti korkeita valkuaispitoisuuksia myös viime kasvukauden haastavissa olosuhteissa. Rehuviljassa korkea valkuaispitoisuus vähentää täydennysvalkuaisen tarvetta.

Wapun aikaisuus tuo varmuutta vehnän viljelyyn. Luja korsi puolestaan varmistaa kasvuston pystyssä pysymisen myös korkeilla lannoitustasoilla.

Wapun satoisuus korostuu erityisesti hyvissä kasvuolosuhteissa.  Käytännössä tämän tarkoittaa, että lajike antaa hyvän vasteen annetuille tuotantopanoksilla ja kasvustolle annettu typpi saadaan tehokkaasti kotiutettua sadossa.  Wapun korkea satopotentiaali toteutuukin erityisesti tehokkaassa viljelyssä.

Wappu on hyvä lajike leipävehnän tuotantoon, sillä sen sakoluku tavanomaisesti ajoitetussa korjuussa korkea eikä sakoluku laske jyrkästi, vaikka puinti viivästyisi.

Lue lisää Wapun lajikeominaisuuksista ja tutustu koetuloksiin 

vehnä