Nyt haussa RUISMESTARI vuodelle 2017!

7.7.2016

Pro Ruis ry julkisti OKRA-näyttelyssä Ruismestari 2017 -viljelykilpailun. Viljelijöille suunnatussa ruiskilpailussa kilpaillaan vuoden 2017 puitavasta ruissadosta. Voittoon vaikuttavat viljeltävän ruisalan keskisato, sadon laatu ja hyvät viljelykäytänteet. Kilpailu järjestetään nyt toista kertaa.

– Kilpailun tavoitteena on lisätä viljelijöiden kiinnostusta rukiin viljelyä kohtaan, kannustaa tavoittelemaan korkeita satoja ja tuomaan esille hyviä rukiin viljelyn käytäntöjä, Heli Anttila Pro Ruis yhdistyksestä kertoo.

Kyseessä ei siis ole puhdas satokilpailu, vaan huomiota kiinnitetään myös viljelyn taloudellisuuteen ja ekologisuuteen. Kilpailun tavoitteena on osaltaan edistää myös rukiin viljelyn kannattavuutta.

– Ruismestari 2017 -kilpailun myötä haluamme tuoda esille viljelijöiden ammattitaitoa ja ammattiylpeyttä. Rukiin viljelyssä saavutetaan huimia tuloksia, kun viljelyyn panostetaan, Pro Ruis yhdistyksestä kerrotaan.

Ruis on taitolaji – Ruismestari -kilpailu järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2015, jolloin voittajaksi ylsi Mäki-Latvala MTY Ilmajoelta. Tällöin kilpailun kova taso yllätti voittajan valinneen raadin positiivisesti. Ruismestari 2015 -kilpailijat saivat korkeita keskisatoja reilusta 5 000 kg aina yli 8 000 kg saakka, kun kyseessä oli tilan koko ruisalan keskisato.

 

Palkintona Multiva TR 200 -perävaunu

Ruismestari 2017 -voittajan valitsee Pro Ruis ry:n nimeämä raati, johon kuuluu Pro Ruis ry:n, Multivan (Dometal Oy), Fazer Myllyn, Boreal Kasvinjalostus Oy:n, ViljelijänBernerin, Yaran ja Luken edustajat sekä viljelijäjäsen.

Kilpailun palkintona on Multiva TR 200 -perävaunu sinisellä erikoisvärityksellä. Vaunu on nähtävillä OKRA 2016 -näyttelyssä Multivan osastolla kiitoradan varressa (osasto 54).

Kilpailun pääsponsoreina toimivat Multiva (Dometal Oy) sekä Fazer Mylly ja muina sponsoreina Boreal Kasvinjalostus Oy, ViljelijänBerner, Yara, Teknos ja BKT.

– Lähdimme Ruismestari 2017 -kilpailun sponsoriksi, sillä haluamme kaikin tavoin edistää suomalaista maataloutta ja maaseutua. Jos ei ole suomalaista maataloutta, ei olemyöskään kotimaista koneteollisuutta. Lisäksi pidän tärkeänä, että tuotanto saadaan Suomessa riittävälle tasolle, Dometal Oy:n toimitusjohtaja Mikko Mäkimattila kertoo.

Lisätietoja Ruismestari 2017 -kilpailusta ja kilpailun säännöt