Perunaa pöytiin, nyt on perunaviikko!

13.2.2017

Peruna on suomalaisten ruokapöytien kruunaamaton kuningas, joka taipuu moneen makuun ja hurmaa monipuolisuudellaan. Tällä viikolla 13.–19.2.2017 vietetään valtakunnallista perunaviikkoa.

Peruna on ekologinen, terveellinen ja käyttömahdollisuuksiltaan erittäin monipuolinen raaka-aine, joka maistuu vauvasta vaariin. Hyvistä ominaisuuksistaan huolimatta ravintotase paljastaa suomalaisten perunan kulutuksen laskeneen merkittävästi.

Perunaviikko on oivallinen hetki nautiskella kotimaisella perunalla, joka tekee hyvää. Nyt nautittavien perunoiden matka on alkanut viljelijän luona jo puolitoista vuotta sitten. Tällä hetkellä tiloilla lajitellaan ensi kesän siemenperunoita ja pakataan varastoista viime satokauden saalista menekin mukaan myyntiin.

JussiBOR tuo hyviä uutisia perunan ystäville

Tänä vuonna perunan ystävien odotus palkitaan. Boreal ja Suomen Siemenperunakeskus tuovat markkinoille kauan kaivatun varhaisperunauutuuden eli Jussin, joka varhaisperunatittelistään huolimatta toimii mainiosti myös kesäperunana. Jussi on ulkomuodoltaan kaunis, keltamaltoinen ja matalasilmäinen.

Hyvien viljelyominaisuuksien ansiosta Jussi on myös viljelijöiden mieleen. Se on satoisa, runsasmukulainen ja nopeakasvuinen. Jussi voidaan istuttaa kylmään maahan, se menestyy kaikilla perunan tuotantoalueilla ja löytyypä siltä myös ankeroisen- ja syövänkestävyyskin. Kaiken kruunaa hyvä maku.

Kohta Syödään yhdessä – Jussia!

Jussi on osa Syödään yhdessä-hanketta, tutustu tarkemmin https://boreal.fi/boreal-on-mukana-juhlimassa-100-vuotiasta-suomea/

Osallistu Instagram-kilpailuun

Perunaviikkoa vietetään 13.–19.2.2017. Maa- ja kotitalousnaisten sosiaalisen median kanavilta löydät viikon aikana hauskoja ja innovatiivisia perunaohjeita, kauniita ruokakuvia sekä tietopaloja perunasta. Lisäksi voit osallistua Instagram-kilpailuun, joka kutsuu jakamaan perunaisia kuvia tunnisteella #pureperuna. Palkintona on 120 euron arvosta tarvikkeita perunaillalliselle! Kilpailuaika on 13.2.–31.8.2017.

Katso myös www.maajakotitalousnaiset.fi/pureperuna