Viikon päästä juhlitaan Jussia ja uutta perunaa!

9.6.2017

Uutta perunaa juhlitaan tänä vuonna jo seitsemännen kerran Turussa Neitsytperunafestivaaleilla 16.-17.6.2017. Tällä kertaa juhlaa vietetään Suomi 100-tunnelmissa ja festivaali on osa myös valtakunnallista Syödään Yhdessä -kampanjaa.  Maukkaan varhaisperunalle omistetun viikonlopun tähtenä on kukas muukaan, kuin Suomen juhlavuoden kunniaksi kesäpöytiimme saapuva Jussi-varhaisperuna!

Varhaisperunalle kulunut kevät arvaamattomine sääolosuhteineen on ollut kaikkea muuta kuin suosiollinen. Kylmä sää, toukokuun lumimyräkät ja perunan varsilla herkutelleet peurat ovat haastaneet toden teolla varhaisperunan viljelijöitä. Oikukkaasta kasvukaudesta huolimatta koleisiin viljelyolosuhteisiimme jalostettu Jussi on kasvanut kovaa vauhtia ja satoa jo nostetaan.

Jussi matkaa Turusta toreille

Jussi on Borealin ja Suomen Siemenperunakeskuksen pitkäjänteisen yhteistyön tulos, joka yhdistää unohtumattomat makuelämykset viljelijöiden arvostamiin viljelyominaisuuksiin. Jussi on kehitetty kotimaisiin kasvuolosuhteisiin, istutus onnistuu varhain keväällä kylmään maahan ja sen kasvu on nopeaa. Jussin sato on runsasmukulainen ja ennen kaikkea maukas.

Neitsytperunafestivaalit korkkaavat kesän ja ihanan varhaisperunasesongin, jolloin saamme vihdoin syödä yhdessä hyvää Jussia! Jussin sesonki ei suinkaan pääty tähän, vaan varhaisperunatittelistään huolimatta se on myös mainio kesäperuna ja satoa onkin luvassa läpi koko kesän.

Nyt on aika juhlistaa suomalaista kansallisherkkua ja saatella Jussi matkaan Turusta toreille. Neitsytperunafestivaaleilla tavataan!

Tutustu Jussiin tarkemmin 

Neitsytperunafestivaalin ohjelma 16.-17.6.2017

Seuraa Jussia myös Instagramissa @jussivarhaisperuna