Karri Kunnas Boreal Kasvinjalostuksen toimitusjohtajaksi

30.4.2024

Boreal Kasvinjalostus Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu maa- ja metsätaloustieteiden (MMM) ja kauppatieteiden maisteri (KTM) Karri Kunnas. Kunnas seuraa tehtävässä Markku Äijälää, joka jää eläkkeelle.

Karri Kunnas on toiminut aiemmin toimitusjohtajan tehtävissä elintarvikealan asiantuntijaorganisaatio Foodwest Oy:ssä sekä leipomoalan yritys Pekan Leipä Oy:ssä. Kunnas on työskennellyt myös maa- ja metsätalousministeriössä sekä Elintarviketeollisuusliitossa, jossa hän toimi mm. Vilja-alan yhteistyöryhmän (VYR ry) hallituksen puheenjohtajana ja sen sihteeristön esihenkilönä.

Boreal Kasvinjalostuksen toimitusjohtaja Karri Kunnas

MMM, KTM Karri Kunnas on valittu Borealin toimitusjohtajaksi.

Kunnas odottaa innokkaana uusia tehtäviä. ”Olen motivoitunut ja ylpeä saadessani ottaa vastuun tästä arvostetusta yrityksestä. Boreal Kasvinjalostus on suomalainen viljelijöiden, siemenkaupan ja teollisuuden kumppani, joka jalostaa monipuolisesti erilaisia peltokasvilajikkeita Suomeen ja vastaaviin kasvuoloihin. Työmme luo perustan kasvulle, kannattavalle viljelylle ja puhtaille kotimaisille elintarvikkeille. Tulevaisuudessakin tähtäämme markkina-aseman vahvistamiseen niin kotimaassa kuin valituilla ulkomaan markkinoilla ja panostamme jalostustoiminnan kilpailukykyyn ja osaavaan henkilöstöön. Kannustavasti odotan myös yhteistyötä henkilöstön ja sidosryhmien kanssa sekä yhteistä matkaamme kohti entistä parempaa tulevaisuutta koko suomalaiselle elintarvikeketjulle.”

Karri Kunnas aloittaa tehtävässään 20.5.2024. Ensi vaiheessa Kunnas työskentelee Boreal Kasvinjalostuksen nykyisen toimitusjohtajan Markku Äijälän kanssa rinnakkain tehtävien sujuvaksi siirtämiseksi. Äijälä siirtyy eläkkeelle 1.8.2024.

“Haluan jo tässä vaiheessa kiittää Markku Äijälää hänen merkittävästä panoksestaan suomalaisen kasvinjalostuksen ja Boreal Kasvinjalostus Oy:n eteen. On hienoa saada Karri Kunnas jatkamaan tätä arvokasta työtä”, toteaa Borealin hallituksen puheenjohtaja Markku Iivonen.

 

Lisätietoja

Markku Iivonen
hallituksen puheenjohtaja, Boreal Kasvinjalostus Oy
p. 040 5330 212