HarbingerBOR

Varmaa mallaslaatua. Lujan kortensa ja hyvän taudinkestävyytensä ansiosta erittäin viljelyvarma lajike. Tuottaa korkealaatuisen, mallasohrakelpoisen sadon erilaisissa kasvuolosuhteissa ja sietää myös maan happamuutta.

Sato

Harbingerin sadontuottokyky on hyvä. Se on satoisuudeltaan mallasohrien parhaimmistoa.

Harbinger on tasainen, varma mallaslaadun tuottaja. Harbingerin tuhannen jyvän paino, hehtolitrapaino sekä I+II -lajitteiden osuus ovat melko korkeat. Valkuaispitoisuus on selvästi matalampi kuin useimpien muiden mallasohralajikkeiden. Harbinger tuottaa korkealaatuisen, mallasohrakelpoisen sadon erilaisissa kasvuolosuhteissa ja sen hyväksymisprosentti mallastuskäyttöön on ollut korkea.

Käyttötarkoitus

Harbinger soveltuu mallastukseen, rehuksi ja tärkkelystuotantoon. Harbinger on hyväksytty viralliseksi mallasohraksi Suomessa.

Viljelysuositus

Harbinger soveltuu parhaiten viljeltäväksi hyväkuntoisilla savi- ja kivennäismailla. Kaksitahoiseksi ohraksi Harbinger sietää hyvin myös happamuutta. Lajiketta suositellaan vyöhykkeille I, II ja IIIe.

Kasvuaika

Harbinger on melko myöhäinen kaksitahoinen ohra.

Korsi

Harbinger on erittäin lujakortinen.

Taudinkestävyys

Harbinger on täysin härmänkestävä lajike. Myös verkkolaikun kestävyys on hyvä. Tautientorjunta suositellaan tehtäväksi vain todellisen tarpeen ja asetetun satotavoitteen mukaisesti.

Alkuperä ja lajikeoikeudet

Boreal Kasvinjalostus Oy
Linjanumero: Bor 03180
Kasvilajikeluetteloon tulo: 2009

 

Viljelyominaisuudet

Lähde: Viralliset lajikekokeet 2012 – 2019

(M) = Mittarilajike

Sadon laatu

Lähde: Viralliset lajikekokeet 2012 – 2019

(M) = Mittarilajike

Lisätietoja

Boreal, Nissilä

Elina Nissilä

Kasvinjalostaja

Mallasohra

050 562 2908