Mallasohraksi laadukas Harbinger

5.1.2015

Mallasohran viljelyssä lajikkeen merkitys korostuu. Laatuominaisuuksissa erityisesti valkuaispitoisuudella ja jyväkoolla on merkitystä. Näihin voidaan vaikuttaa pitkälti jo lajikevalinnalla.

Suomen pohjoiset olosuhteet asettavat omat haasteensa lajikkeiden viljelylle ja laadulle. Mallastukseen vaikuttavat lukuisat ominaisuudet pitää olla kunnossa, jotta lajiketta voidaan käyttää mallasohrana.

Laadukas Harbinger on lunastanut paikkansa monien mallasohran viljelijöiden tiloilla. Lajike on käytännön viljelyssä osoittautunut menestyvänsä erilaisissa oloissa ja erilaisina vuosina. Harbinger on tuottanut mallastuskelpoista satoa vuodesta toiseen ja on toiminut niin mallastamon kuin panimoidenkin prosesseissa hyvin. Mallastuksessa Harbinger on todettu erittäin hyväksi ja tasapainoiseksi lajikkeeksi.

Harbinger-mallasohra on Suomen oloihin jalostettu. Se näkyy satovarmuutena vaihtelevissakin kasvuoloissa. Kasvuajaltaan Harbinger on hyvin oloihimme sopiva, se on kasvuajaltaan esim. Tippleä pari päivää aikaisempi. Harbingerin viljelyvarmuutta lisäävät luja korsi ja hyvä taudinkestävyys. Monista kaksitahoisista poiketen se sietää myös happamuutta. Lisäksi keskeiset mallasohran laatuominaisuudet, iso jyvä ja alhainen valkuainen, ovat Harbingerissa kohdallaan.

Harbinger on muutamassa vuodessa noussut viljellyimpien mallasohrien joukkoon ja sen viljelyala on edelleen kasvussa.

Tutustu tarkemmin Harbingerin ominaisuuksiin ja koetuloksiin.