SynthiaBOR

Plussaa rypsinviljelyyn! Ensimmäinen Plus-rypsi eli uuden sukupolven rypsilajike, jossa yhdistyvät satoisuus, varrenlujuus sekä aikaisuus. Viljelyvarmuutensa ansiosta se on erinomainen valinta tilan viljelykiertoon.

Sato

Synthia on noin 10 % satoisampi lajike kuin aiemmin viljelyssä olleet rypsilajikkeet. Sen satoisuus on tullut esiin eri viljelyvyöhykkeillä.

Synthia on öljyntuotto-ominaisuuksiltaan erinomainen lajike. Virallisissa lajikekokeissa sen öljypitoisuus on kuulunut lajikkeiston kärkipäähän, mutta suuren sadon ja korkean öljypitoisuuden ansiosta Synthia tuotti kokeissa kuitenkin selvästi suurimman öljysadon. Siemenkoko ja valkuaispitoisuus ovat Synthialla nykylajikkeiden keskimääräistä tasoa. Lehtivihreäpitoisuus on koko rypsilajikkeiston alhaisin.

Käyttötarkoitus

Synthia soveltuu kasviöljyteollisuuden käyttöön.

Viljelysuositus

Synthiaa suositellaan vyöhykkeille I, II, III ja IV. Synthia on menestynyt hyvin kaikilla maalajeilla. Sitä ei kuitenkaan suositella viljeltäväksi kaikkein poudanarimmilla lohkoilla.

Kasvuaika

Synthia on aikainen lajike.

Varsi

Synthialla on rypsilajikkeiston lujin varsi. Virallisissa lajikekokeissa sen lako-% on puolet pienempi kuin eniten viljeltyjen rypsilajikkeiden. Lujan varren ansiosta Synthialla voidaan typpilannoitusta hieman lisätä tavanomaisesta rypsin lannoituksesta.

Alkuperä ja lajikeoikeudet

Boreal Kasvinjalostus Oy
Linjanumero: Bor 11054
Kasvilajikeluetteloon tulo: 2016

Viljelyominaisuudet

Lähde: Viralliset lajikekokeet 2012 – 2019

(M) = Mittarilajike

Sadon laatu

Lähde: Viralliset lajikekokeet 2012 – 2019

(M) = Mittarilajike

Lisätietoja

Boreal, Nissilä

Elina Nissilä

Kasvinjalostaja

Mallasohra

050 562 2908