Kevätkylvöt 2024: Borealin lajikeuutuudet kirivät satokärkeen

9.10.2023

Nestor-kaura, mallasohrakandidaatti Maire, monitahoinen ohra Tuomas sekä kevätrypsi Sinuhe ovat Borealin uutuuslajikkeet kevään 2024 kylvöille. Yhteistä uusille tulokkaille on, että niiden satotasot ovat lajiensa ehdotonta kärkeä.

 

NestorBOR – Huippusatoa myös haastavissa oloissa

Borealin panostukset myöhäisten kaurojen jalostukseen näkyvät uusissa lajikkeissa viljelyvarmuutena ja korkeana satopotentiaalina. Viime vuonna markkinoille tuli eteläisen ja läntisen Suomen savi- ja kivennäismailla menestyvä myllykaura InkaBOR. Tänä vuonna valikoima laajenee myöhäisten lajikkeiden satokärkeen kiilaavalla NestorBOR-kauralla. Laadultaan monikäyttöinen ja monenlaisissa olosuhteissa viihtyvä Nestor edustaa kasvuajaltaan myöhäisten kaurojen aikaista päätä, joten se sopii viljeltäväksi III-vyöhykkeelläkin.

MaireBOR – Poikkeuksellinen yhdistelmä aikaisuutta ja satoa

Kaksitahoinen MaireBOR-ohra on ainutlaatuinen yhdistelmä aikaisuutta ja satoa. Mairen kasvuaika on samaa luokkaa kuin myöhäisillä monitahoisilla ohrilla, joten sen viljely onnistuu laajalla alueella ja aina IV-vyöhykkeellä asti. Aikaisuudestaan huolimatta voimakkaasti pensovan Mairen satotaso kestää vertailun myöhäisten kaksitahoisten lajikkeiden kanssa.

TuomasBOR – Sato ja laatu monitahoisten ohrien eliittiä

Keskimyöhäinen TuomasBOR on monitahoinen ohrauutuus rehu- ja tärkkelystuotantoon. Tuomas oli virallisten lajikekokeiden (v. 2015-2022) satoisimpia monitahoisia ohria. Korkea laatu ja erinomaiset viljelyominaisuudet viimeistelevät tasapainoisen kokonaisuuden.

SinuheBOR – Öljypitoinen satoloikkaaja

SinuheBOR on aikainen synteettinen kevätrypsiuutuus, jonka sato ja laatu hätyyttelevät jo rapsilajikkeita. Suomen viljellyimpään kevätrypsiin Synthiaan verrattuna Sinuhen sato on samalla kasvuajalla jopa 6 prosenttia parempi. Öljypitoisuudeltaan Sinuhe on rypsilajikkeista täysin omassa luokassaan ja päihittää myös monet rapsilajikkeet. Sinuhea voi viljellä IV-vyöhykkeellä asti.

Uutuuslajikkeiden siemenen saatavuus on vielä rajoitettua, joten kaupoilla kannattaa olla ajoissa!

 

Tutustu myös muihin hiljattain markkinoille tulleisiin lajikkeisiimme!

Kaurat: LuukasBOR ja InkaBOR
Kaksitahoiset ohrat: BrienneBOR
Monitahoiset ohrat: OnervaBOR, HermanniBOR ja SylvesterBOR
Kevätvehnät: HilkkaBOR ja IisakkiBOR
Valkuaiskasvit: MatildaBOR -herne, Eso-herne, VireBOR -härkäpapu ja LaimaBOR-rapsi